Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Küçük Naz'ın yardım feryadı

Küçük Naz

Narlı Mahallesinde yaşayan minik Naz ölmek istemiyorum diye feryat etti.

Narlı Mahallesinde yaşayan minik Naz ölmek istemiyorum diye feryat etti.
Erdek Narlı Mahallesinde yaşayan Yakak ailesinin tek çocuğu olan ilkokul 3. sınıf öğrencisi Naz Yakak (9), yakalandığı Akdeniz anemisi hastalığıyla mücadele ediyor.
Tedavisi için acilen kemik iliği nakli olması gerektiği bildirilen Naz, kendisine yardım eli uzatılmasını istedi.
Yaşamak istiyorum
Okuldaki arkadaşları gibi rahatça koşup oynamak istediğini gözyaşları içinde anlatan Naz, "Arkadaşlarımla birlikte koşamıyorum.

Ben iyileşmek istiyorum. Artık kan almak istemiyorum, canım çok yanıyor. Lütfen yardım eli uzatın edin bana, yaşamak istiyorum ölmek istemiyorum. Tedavim için kemik iliği lazım." diyerek feryat etti.
Eşi Kahraman Yakak`ın bir sitede bekçilik yaptığını belirten Naz`ın annesi Hisni Yakak, her 2 haftada bir büyük şehirlerdeki hastanelere gidip geldiklerini söyleyerek, "Naz, kemik iliği nakli bekliyor. Sürekli hastanelere gidip geliyoruz. Geçen sene Naz`ın dalağı alındı. Naz`a kan bulamıyoruz. Bir an önce kemik iliği nakli olması gerekiyor. Benim başka evladım yok. Tüp bebek yapıp onun iliğiyle Naz`ı kurtarma yolunu denedik. Elimizdeki bütün paramızı onun için harcadık, ancak o da olmadı. Maddi durumumuz yok, çok zorluk çekiyoruz. Hastanelere gidip gelmekten dolayı Naz derslerinden çok geri kaldı. Yazmayı bile tam öğrenemedi. Kardeşi olursa çaresi olacaktı. Dışarıdan gelecek ilik için para gerekli. Tüp bebek için de para lazım. Yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz. Sağlık Bakanlığı sesimi duysun lütfen bize yardım eli uzatılsın" diye konuştu.
Maddi imkansızlıklardan dolayı kemik iliği temin edemeyen Yakak ailesi, yetkililerden ve yardım bekliyor.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı